Cakes, koekjes en gebak

12 personen


60 min


  • 125 g amandelpoeder
  • 15 g gevriesdroogd aardbeienpoeder
  • 90 g poedersuiker
  • 105 g eiwitten (van ongeveer 3 grote eieren)
  • 140 g kristalsuiker
  • 200 g aardbeienconfituur
  • 1 theelepel ma├»zena
 

Aardbeien macarons Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Meng de amandelpoeder, poedersuiker en het gevriesdroogde aardbeienpoeder in het Food Processor accessoire tot een fijn poeder. Zeef het mengsel in een aparte kom en zet aan de kant.
  • Voeg de eiwitten en kristalsuiker toe aan de mengkom van je Cooking Chef keukenrobot. Bevestig de ballongarde. Zet de temperatuur op 45°C en meng op snelheid 2 gedurende 6 minuten tot de suiker is opgelost. Zet de temperatuur af en verhoog de snelheid naar 6. Meng de eiwitten en suiker totdat er stevige pieken ontstaan.
  • Verwijder de ballongarde en bevestig het fold accessoire.
  • Voeg de helft van het amandelpoeder mengsel toe en zet de machine op snelheid 1. Wanneer het mengsel volledig werd opgenomen, kan u de andere helft toevoegen. Indien u dat wenst, kan u 2 theelepels roze voedingskleurstof toevoegen zodat de finale macarons een sterkere kleur hebben. Laat de ingrediënten goed mengen op snelheid 1 totdat u een “lava” consistentie bereikt.
  • Lepel het beslag in een spuitzak met een spuitmondje met een opening van ongeveer 1 cm en spuit rondjes met een diameter van ongeveer 4 cm op het bakpapier op de bakplaat. Laat voldoende ruimte voor als ze zich verspreiden.  Klop de bakplaten een aantal keer op je keukenwerkblad zodat het beslag voldoende grip krijgt op het bakpapier. Laat de bakplaten dan 30 minuten (onbedekt) rusten.
  • Verwarm de oven reeds voor op 180°C terwijl de macarons drogen op de bakplaten.
  • Plaats de macarons nadien 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak verder voor ongeveer 7 minuten. Laat ze nadien afkoelen op rekjes.
  • Terwijl de macarons afkoelen, kan u al aan de vulling beginnen.
  • Voeg de confituur en maïzena toe in een propere mengkom van de Cooking Chef. Bevestig de flexi-klopper. Zet de temperatuur op 110°C en mix op de minimum snelheid gedurende 4 minuten. De confituur zou moeten smelten en een beetje verdikken. Opgelet want het mengsel zal zeer warm zijn. Laat het afkoelen en voeg toe aan een spuitzak.
  • Spuit een beetje vulling op 1 kant van de macaron schelp zodra de macarons en aardbeienvulling afgekoeld zijn. Bevestig dan de andere kant van de schelp. Doe dit met alle schelpen.
  • Geniet!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie