Voorgerechten

4 personen


25 min


  • 24 witte asperges
  • sneetjes gerookte zalm (300 g)
  • groenten voor de bouillon: halve venkel, 50 g witte selder, 50 wit van prei, 1 ui, tijm, laurier, dragon, seranijs, venkelzaad, 1 tomaat, 1,5 l water


kruiden voor de coulis:

  • 50 g peterselie
  • 50 g dragon
  • 80 g spinazie
 

Asperges, groene kruiden coulis en gerookte zalm Toegevoegd door: Viki Geunes - Restaurant 't Zilte**

 

Gebruik hiervoor het bijgeleverde stoommandje accessoire, voeg onderaan de groenten en specerijen met het water en de aromaten, breng aan de kook door de temperatuur op 120°C te plaatsen en intervalsnelheid 3 gedurende ongeveer tien minuten. Leg dan de asperges in het stoommandje en sluit af met het deksel. Stoom zo de asperges ongeveer 6 minuten afhankelijk van de dikte. Gebruik nadien het vocht om samen met de peterselie, spinazie en de dragon glad te mixen tot een mooie kruidencoulis. Serveer  de asperges met enkele sneetjes gerookte zalm en de coulis rondom.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie