Cakes, koekjes en gebak

6 tot 8 personen


150 min


  • 150 g volkoren koekjes (bv petits beurres)

  • 75 g gesmolten gezouten boter

  • 3 bananen

  • 1 blik zoete gecondenseerde melk

  • 3 dl room
  • 2 el mascarpone
  • 1 el cacaopoeder
 

Bananen-toffee taart Toegevoegd door: COOKAMEAL

 
 

 

1. Zet voor de karamel het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en breng het aan de kook. Laat het water 3 uur zachtjes koken, vul het water tussendoor bij.

2. Verkruimel de koekjes, erg makkelijk met de mini-hakker van je Kenwood Staafmixer.

3. Smelt de boter en voeg ze toe aan de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over een springvorm van 20 cm en druk goed aan. Laat de bodem hard worden in de koelkast.

4. Snijd de bananen in dunne plakes en verdeel ze over de taartbodem. Open het blik karamel (voorzichtig: WARM!) en verdeel de karamel over de bananen.

5. Klop de room samen met de mascarpone stijf. Gebruik hiervoor de ballongarde. Verdeel over de karamel.

6. Laat de taart nu minstens een half uur opstijven in de koelkast. Strooi net voor het serveren de cacao over de taarten en haal hem uit de vorm. Tip: ga even met een mes langs de randen van je vorm, zo komt de taart makkelijker los.

Kenwood & Cookameal werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie