Brood
Cakes, koekjes en gebak

4 personen


60 min


  • 100 g havermout
  • 100 g amandelmeel
  • 4 rijpe bananen
  • 60 g dadels
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 2 a 3 el chiazaad
  • 1 el bakpoeder
  • Snuifje zout
  • 150 g blauwe bessen
 

Bananenbrood met bosbessen Toegevoegd door: Cookameal

 
 

 

Heerlijke bananenbrood is gemaakt zonder boter, suiker én bloem! 

Bereiding

  • Verwarm je oven op 175°C
  • Breek de eieren en doe ze in je blender
  • Indien nodig: ontpit de dadels
  • Voeg alle ingrediënten, behalve de bosbessen, toe
  • Mix tot een dikke gladde massa
  • Meng de bessen met een spatel onder het broodbeslag
  • Giet in een bakvorm
  • Bak in de oven gedurende 50 minuten

Resultaat: Een vochtige cake die qua structuur wat weg heeft van broodpudding, maar dan veel gezonder natuurlijk!

Tip van Cook Amylia

  • Gebruik een siliconenvorm of gebruik een beetje bakspray (glutenvrij) tegen het plakken bij de bakvorm.
  • Allergisch aan amandelmeel? Vervang dit ingrediënt door 50g kokosmeel
  • Niet gek op bosbessen of op zoek naar variatie? Laat je gaan: noten, rozijntjes, appel, peer,… keuze genoeg!

Kenwood & Cookameal werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten! 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie