Cakes, koekjes en gebak

8 personen


60 min


Biscuit Savoie:

  • 8 eidooiers
  • 250 g basterdsuiker
  • 125 g bloem
  • 60 g maïzena
  • 8 eiwitten


Decoratie:

  • 400 ml slagroom (30% vet of meer)
  • 300 g verse frambozen
  • 80 g bloemsuiker
 

Biscuithart met framboosjes Toegevoegd door: Somville Patricia

 

Dit recept werd ons toegestuurd door Kenwood Club lid Somville Patricia. Ideaal om je geliefde mee te verrassen op valentijn!

1. Klop de volledige eieren op met de suiker tot een stijve luchtige massa (ongeveer een 5-7 minuten op maximum) en spatel hieronder de gezeefde bloem en maizena. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

2. Doe het mengsel in een ingevette en bebloemde vorm.

3. Zet in de oven voor een 25-40 minuten tot gaar. Controleer met een priem, als de priem er proper uit komt is de biscuit gaar.

4. Haal uit de vorm en laat afkoelen.

5. Snij de afgekoelde biscuit doormidden.

6. Klop de slagroom op met behulp van de ballongarde en voeg bloemsuiker toe naar smaak.Verdeel een deel van de slagroom over de halve biscuit en garneer met een deel van de framboosjes.

7. Leg de bovenkant van de biscuit er op en werk af met toefjes slagroom en frambozen.

8. Zet in de koelkast om alles goed te laten opstijven.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie