Bijgerechten
Cooking Chef

4-6 personen


15 min


Voor de dressing

  • Eigelen: 5st
  • Dijon mosterd: 1 koffielepel
  • Witte wijn azijn: 1.5 koffielepel
  • Citroensap: 1/2 koffielepel
  • Plantaardige olie: 280ml
  • Peper en zout


Voor de sla

  • Rode kool: 1 kwart
  • Wortelen: 2st
  • Ajuin: 1st
  • Bieslook: 10 stengels
 

KNAPPERIGE rode kool salade Toegevoegd door: Kenwood

 

Plaats het food processor accessoire bovenop, aan de hoge snelheidsuitgang van de keukenmachine. Plaats de messen in de food processor. Voeg de eigelen, mosterd, azijn en citroensap toe en zet de keukenmachine in snelheidsstand 2. Tijdens de draaien voeg je zachtjes de olie toe tot een dikke saus wordt bekomen. Voeg kruiding toe naar eigen smaak.

Haal het food processor accessoire van de machine en giet de dressing in een kom. Zet opzij.

Maak de binnenkant van de food processor schoon en plaats de snijschijf voor grof versnijden. Plaats de food processor opnieuw bovenop de keukenmachine en zet de keukenmachine in snelheidsstand 2. Snij de ajuin en wortelen. Verwijder de snijschijf voor grof versnijden en plaats de schijf voor het snijden van fijne schijfjes. Versnijd de rode kool rechtstreeks bij de wortelen en de ajuin.

Voeg ongeveer 5 koffielepels van de dressing toe aan het groentemengsel en meng het geheel onder elkaar. Voeg extra dressing toe indien nodig. Werk af met de versneden bieslook en serveer.

54321 1 Waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie