Hoofdgerechten

2 personen


40 min


  • 400 g rundvlees (bil)
  • 75 g gerookt spek in dobbelstenen
  • 50 g sjalot /50 g wortel/ 50 g voetselder in fijne brunoise
  • 5 dl rundsfond
  • 30 g rode wijnazijn
  • 20 g platte peterselie
  • 250 g tagliolini
 

Bolognaise van runds Toegevoegd door: Viki Geunes - Restaurant 't Zilte**

 

Maal het vlees door een groffe schijf.

Kruid het vlees met peper, zout, oregano en wat fijn gesneden look.

Verwarm een scheutje olie in de mengbeker, voeg er  het vlees aan toe samen met het fijngesneden spek. Zet hiervoor de temperatuur op140°C en gebruik de spatel.

Voeg eenmaal het vlees gekleurd is de sjalotten, wortel en selder aan toe.

Laat meestoven gedurende een vijftal minuten.Voeg er de rundsfond en de tomatenpuree aan toe, laat opkoken en verlaag dan de temperatuur naar 100°C en gebruik de intervalstand.

Laat de jus zachtjes indampen tot de jus een mooie dikte heeft en werk af  met de rode wijnazijn en wat fijn gesneden platte peterselie op het einde van de bereiding.

Pasta : kook de pasta beetgaar en verfris.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie