Hoofdgerechten
Vegetarisch

4 personen


80 min


Voor de deegbodem:

  • 150 g bloem
  • 80 g boter op kamertemperatuur
  • 50 ml melk


Voor de vulling:

  • 800 g butternutpompoen
  • 4 eieren
  • 300 g fetakaas
  • Verse tijm
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 125 ml zure room (1 potje)
 

Butternut Fetataart Toegevoegd door: COOKAMEAL

 

Deze heerlijke vegetarische Butternut Fetataart moet je gewoon geprobeerd hebben!

1. Voeg de ingrediënten voor het deeg samen in je mengkom. Voeg een snufje zout toe en meng tot één geheel.

2. Wanneer het deeg niet meer plakt  (na een minuutje of 2) haal je het uit de mengkom. Rol het in een bal en wikkel het dan in huishoudfolie. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast,

3. Verwarm de oven op 180°C. 

4. Schil en ontpit de butternut, snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Verdeel de blokjes over de deegbodem.

5. Klop de eieren los in een mengkom. Meng de zure room bij de eieren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet het mengsel over de pompoenblokjes.

6. Snij de feta in blokjes en verdeel over de taart. Bestrooi met verse tijm. Zet de taart 40 minuten in je voorverwarmde oven. Tip van Cookameal: serveer met een frisse salade. 

Tip: Gebruik een taartvorm met diameter van 24 cm voor dit recept.

Kenwood & Cookameal werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Beheer (Kenwood) 

Beste Beatrice,

De hoeveelheid zure room die in dit recept gebruikt werd was 125 ml (1 potje). De diameter van de taartvorm is 24 cm. Deze info is nu toegevoegd op deze pagina, we hopen dat u dit receptje nu kan uitproberen.

Onze excuses en veel kookplezier.

Het Kenwood Team

Beatrice 

hoeveel zure room moet er bij en welke diam voor de taartvorm?

Plaats reactie

Plaats jouw reactie