Hoofdgerechten
Vegetarisch

8 personen


30 min


Voor de hamburgers

  • 500g gedroogde kikkererwten, s ’nachts geweekt & uitgelekt
  • 1 ui, grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 4 rode chili ’s, grof gesneden
  • ½ theelepel kurkuma poeder
  • 2 theelepels gerookte paprika
  • 1 klein bosje koriander
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 2 eetlepels tamari saus
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels geroosterde sesam olie
  • 1 eetlepel plantaardige olie


Om op te dienen

  • 8 plakjes stevige mozzarella
  • 8 brioche broodjes, in twee gesneden en geroosterd
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels sriracha saus
  • Sla
  • 2 tomaten, gesneden
 

Cheesy kikkererwtenburgers Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bevestig het mes op de MultiPro Classic Food Processor en voeg de helft van de kikkererwten toe aan de mengkom. Hak fijn en bewaar in een aparte kom.
  • Voeg de rest van de kikkererwten en alle andere ingrediënten voor de hamburger (behalve de plantaardige olie) toe aan de mengkom van de Food Processor en mix tot een gladde pasta. Voeg dit toe aan de kom met de overige kikkererwten en meng samen. Vet je handen voldoende in met plantaardige olie en maak 8 gelijke hamburgers. Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de burgers gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze om en laat opnieuw voor 5 minuten bakken. Voeg een plakje mozzarella toe op elke burger en zer opnieuw 3 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten.
  • Mix de mayonaise en Sriracha samen en voeg toe aan elke kant van de geroosterde broodjes. Haal de hamburgers uit de oven en werk de hamburgers af met sla en tomaten. Serveer!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie