Cakes, koekjes en gebak
Desserts

12 personen


30 min


  • Voor het deeg:
  • Ongezouten boter: 50g
  • Water: 150ml
  • Bloem: 60g
  • Eieren (geklopt): 2st
  • Bloemsuiker: 1 koffielepel
  • Voor de chocolade ganache:
  • Pure chocolade: 225g
  • Volle room: 225ml
  • Voor de vulling:
  • Volle room: 300ml
 

Chocolade Eclairs Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Laat de oven voorverwarmen tot 200°C. Doe de boter en water in een pan en verhit deze op een laag vuur. Roer en af toe met een houten lepel om de boter te helpen smelten.

Zeeg ondertussen de bloem op een bakpapier.
Wanneer de boter in de pan is gesmolten, verhoog je de temperatuur en breng je de mengeling aan de kook. Van zodra de mengeling kook, haal je de pan van het vuur en voeg je snel alle gezeefde bloem toe. Klop de bloem onder de mengeling, en stop met kloppen wanneer je een glad deeg bekomt dat niet langer aan de zijkanten van de pan blijft kleven. (Dit zou maar enkele seconden mogen duren).

Giet vervolgens de mengeling in de kom van de keukenmachine, voeg een beetje van het geklopte ei toe aan de mengeling en meng dit grondig met behulp van de k-klopper.

 

Voeg ook de rest van het ei in kleine beetjes toe tot het deeg dik , glad en glimmend is.

Doe vervolgens de mengeling in een spuitzak. Verwijder het uiteinde van de sluitzak zodat je een opening van ongeveer 1cm hebt. Bedek een bakplaat met bakpapier, en sluit er balkjes van ongeveer 10cm lang op. Laat voldoende plaats aangezien het deeg verdubbeld in omvang tijdens het bakken.

Bak de eclairs voor 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verhoog hierna de temperatuur tot 220°C, en bak nog eens gedurende 15-20 minuten. Eens uit de oven snij je de eclairs middendoor en laat je ze afkoelen.

Voor de vulling doe je de room in de kom van de keukenmachine en klop je deze op met behulp van de garde. Doe de opgeklopte room in een spuitzak en spuit de room tussen de gehalveerde eclairs.

Voor de chocolade ganache doe je de room en de chocolade in een kom en laat je deze au-bain marie smelten. Roer voorzichtig en haal de kom van het vuur van zodra de chocolade is gesmolten. Roer de room en de chocolade goed om tot je een glad en glimmend resultaat bekomt. Breng de ganache bovenop de eclairs aan.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie