Cakes, koekjes en gebak

4 personen


30 min


  • 100 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 45 g lichtbruine suiker / cassonade
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • 100 g chocolate chips of kleine stukjes chocolade
  • Snuifje zeezout
 

Zachte chocolate chip cookies Toegevoegd door: Cookameal

 

Heerlijk bij de koffie of thee! Dit recept is goed voor 9 à 12 chocolate chip cookies.

Bereiding

  • Verwarm je oven op 180° C.
  • Klop de boter samen met de suiker romig in de mengkom van je Kmix , gebruik hiervoor de K-klopper.
  • Meng nu ook het ei en de lichtbruine suiker bij het botermengsel.
  • Voeg de bloem en het zout toe en laat de machine draaien tot je een stevig deeg krijgt.
  • Meng als laatste de chocolade door het deeg.
  • Haal het deeg uit de mengkom.
  • Rol het deeg tot 12 balletjes (of 9 grote).
  • Druk ze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Tip: laat voldoende ruimte tussen de koekjes, ze gaan nog heel wat rijzen.
  • Bak de koekjes 9 a 11 minuten in je voorverwarmde oven.

​Kenwood & Cookameal werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten! 

54321 1 Waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie