Brood
Cooking Chef

4 personen


15 min


  • 1 groene chili peper (fijn gehakt)
  • kleine bussel verse koriander (fijn gehakt)
  • 100g kikkererwten
  • 1/2 koffielepel chilipoeder
  • 1/2 koffielepel komijn
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1 ajuin (kwartjes)
  • 120ml wortelen (geschild)
  • plantaardige olie voor het bakken
 

Groentebhajis met WORTEL en ajuin Toegevoegd door: KENWOOD

 

Laat de oven voorverwarmen tot 200°C.

Doe de chili, koriander, kikkererwtenbloem, kruiden en zout in de mengkom van uw keukenmachine en plaats de k-klopper. Zet de machine in snelheidsstand 1, voeg water toe en klop tot een dik beslag.

Plaats de roto cutter, vooraan, aan de trage snelheidsuitgang van uw keukenmachine. Plaats de mengkom met het beslag onder de uitlaat van de roto cutter.

Voer de groenten doorheen de roto cutter met de machine op snelheidsstand 3. Laat de groenten rechtstreeks in het beslag vallen.

Als alle groenten versneden zijn, mix ze dan grondig doorheen het beslag.

Olie een bakplaat in, en plaats bolletjes van het beslag met de versneden groenten op de bakplaat. Sprenkel een weinig olie bovenop de groenteballetjes en bak ze in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Draai daarna de balletjes om en laat ze verder bakken voor opnieuw 10 minuten.

54321 2 Waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie