Cakes, koekjes en gebak

4 personen


30 min


  • 1/4l water
  • 100g boter
  • 150g zelfrijzende bloem
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1 afgestreken eetlepel suiker
  • 3 grote eieren
  • kleine parelsuiker
 

Chouquette Toegevoegd door: Desplanque C.

 

Bereiding

  1. Doe water met boter in de mengkom.
  2. Verwarm tot het water kookt.
  3. Voeg bloem, suiker en zout toe en meng met de K-klopper.
  4. Stel temperatuur in op 80°c en roersnelheid 1.
  5. Meng alles tot het deeg één massa vormt en het niet meer aan de wand van de mengkom kleeft*.
  6. Schakel de temperatuur uit en laat de snelheid op 1 gedurende 5 minuten.
  7. Voeg het eerste ei toe en meng op snelheid 2 tot het helemaal is opgenomen.
  8. Doe hetzelfde met ei 2 en 3.
  9. Leg bakpapier op de bakplaat.
  10. Doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine toefjes op de bakplaat.
  11. Strooi parelsuiker over de toefjes.
  12. Bak de soezen in een voorverwarmde oven van 210°c gedurende 12 tot 15 minuten. (grote soezen 15 tot 20 minuten)

*Tip van de chef: het deeg mag niet meer aan je vingers blijven plakken wanneer je er aan voelt.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie