Cakes, koekjes en gebak
Desserts

6 personen


25 min


Voor de Churros

  • Boter (in blokjes): 50g
  • Vanille extract: ½ koffielepel
  • Melk: 200ml
  • Bloem (gezeefd): 150g
  • Eieren: 3st
  • Bloemsuiker: 100g
  • Plantaardige olie
  • Kaneelpoeder: 2 koffielepels


Voor de chocoladesaus

  • Pure Chocolade: 200g
  • Volle room : 100ml
  • Volle melk: 100ml
  • Gouden stroop: 3 eetlepels
  • Vanille extract: ½ koffielepel
 

Churros met Chocoladesaus Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Meng de bloemsuiker en het kaneelpoeder in een kom en zet even opzij.

Doe alle ingrediënten voor de chocoladesaus in een pan en smelt deze op een zacht vuur. Roer regelmatig om een mooie, gladde, blinkende saus te bekomen.

Voor de churros doe je de melk, boter, vanille extract en 1 eetlepel bloemsuiker in een pan en breng het geheel aan de kook. Roer regelmatig om de boter te doen smelten.

Voeg alle bloem toe aan de mengeling en roer tot je een gladde massa bekomt die niet langer aan de zijden van de pan blijft kleven.

Haal de pan van het vuur en doe de inhoud in de kom van de keukenmachine. Monteer de k-klopper of flexiklopper aan de arm van de keukenmachine.

Meng op gemiddelde snelheid voor een drietal minuten tot de mengeling enigszins is afgekoeld.

Voeg vervolgende de eieren één na één toe en meng na elk ei grondig. Laat het deeg afkoelen terwijl je de olie opwarmt.

Vul een pan ongeveer tot aan de helft met de  plantaardige olie en verhit de olie tot 175°C.

Doe het churro-deeg in een sluitzak waarin je een stervormige spuitmond plaatst. Spuit het churro-deeg rechtstreeks in de warme olie en bak deze goudbruin.

Rol nadien de gebakken churros in de suiker-kaneel mengeling en serveer deze samen met de chocoladesaus.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie