Cakes, koekjes en gebak

8 personen


25 min


 

Citroen-limoentaart Toegevoegd door: Kenwood

 
 

 

​Voor de bodem:

  • 15 digestive koekjes
  • 90 gr ongezouten boter, gesmolten
  • Schil van 1 limoen

Voor de vulling:

  • 4 eigelen
  • 1 blikje (400 gr) gecondenseerde melk
  • Schil en sap van 2 citroenen
  • Schil en sap van 3 limoenen
  • Bewaar wat van de schil om te decoreren

Voor de meringue:

  • 3 eiwitten
  • 150 gr fi jne kristalsuiker

Recept

  • Verwarm de oven voor op 190 ˚C en vet de springvorm in.
  • De bodem: doe de koekjes in de kom, bevestig de K-klopper en klop de koekjes op hoge snelheid tot fi jne kruimels.
  • Voeg de gesmolten boter en de limoenschil toe en klop alles onder elkaar. Doe het mengsel in de springvorm en bak 10 minuten in de oven. Haal de bodem uit de oven en laat deze even afkoelen.
  • De vulling: verwijder de K-klopper en bevestig de ballongarde. Voeg de eigelen toe en klop 1 minuut op gemiddelde snelheid. Laat de keukenmachine op lage snelheid verder draaien, voeg de melk, de schil en het sap van de citroenen en limoenen toe, en meng het geheel nog een minuut. Giet het mengsel op de bodem en zet apart.
  • Maak de kom schoon en klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan. Voeg de suiker eetlepel voor eetlepel toe en blijf kloppen tot het eiwit glanzend en stijf is. Schep het eiwit op de taart.
  • Bak de taart 20-25 minuten in de oven tot de meringue redelijk stevig en goudbruin is.
  • Garneer met wat limoenschil en laat de taart een paar uur in de koelkast afkoelen.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie