Desserts

8 personen


70 min


  • 4 eieren
  • 3 citroenen, sap en schil (voor een minder uitgesproken citroensmaak gebruik de schil van 2 citroenen)
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 5 el water
  • 2 blaadjes gelatine
  • 300 ml volle room
  • 150 g witte chocolade
  • Een handje vol amandelschilfers (ongeveer 60 g)
 

Citroenmousse Toegevoegd door: COOKAMEAL

 

Deze citroenmousse is een heerlijk, fris dessert om jouw diner voor vrienden of familie goed mee af te sluiten.

1. Bevestig de ballongarde. Klop de eierdooiers samen met de suiker, het citroensap en de schil van de citroen. Laat de keukenmachine zijn werk doen tot de suiker helemaal is opgelost en het mengsel iets dikker is geworden van structuur. Giet het eimengsel in een aparte kom.

2. Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water. Verwarm het water en los hierin de gelatine op.

3. Klop de room lobbig met behulp van de ballongarde. Meng de room door het eimengsel. Voeg ook de opgeloste gelatine toe en meng voorzichtig. Klop nu de eiwitten stijf, gebruik hiervoor nogmaals de ballongarde. Tip van Cookameal: eiwitten klop je het beste stijf in een schone, droge mengkom.

4. Meng voorzichtig de eiwitten door je roommengsel. Verdeel in porties. Tip van Cookameal: deze mousse presenteert erg leuk in een martiniglas of tumbler glas.

5. Laat minstens één uur in de koelkast rusten.

6. Rasp, voor het serveren, de witte chocolade en verdeel over de glaasjes. Rooster de amandelschilfers kort in een warme pan. Let op: de amandelschilfers verbanden snel, houd ze goed in de gaten. Schep op elke portie een beetje amandelschilfers.

Kenwood & Cookameal werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie