Cakes, koekjes en gebak

4 personen


40 min


Meringue

  • 150 g eiwit
  • 150 g suiker


Mousse

  • 3 dl aardbeicoulis
  • 3 dooiers
  • 20 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 300 g mascarpone
  • 3 eiwitten
  • 50g suiker
  • 250g aardbei
  • enkele druppels sap van citroen
  • 10 g vers ijzerkruid
 

Cocktail van aardbei, mascarpone en meringue Toegevoegd door: Viki Geunes - Restaurant 't Zilte**

 

Meringue 

Klop hiervoor de eiwitten op zonder te verwarmen en voeg er de suiker in drie keer aan toe. Verwarm als het geheel luchtig is tot 60°C, spuit er nadien toefjes van en droog in de oven op 75°C tot ze mooi krokant zijn, verkruimel nadien

Mousse mascarpone 

Verwarm de aardbeicoulis en samen met de dooiers en de suiker tot 85 °c op stand 2 met de flexiklopper, voeg er de geweekte gelatine  en de mascarpone aan toe, zet  de verwarmknop af en laat zachtjes koud draaien tot meng nadien met de met suiker  opgeklopte eiwitten.

Aardbei 

Snij in stukjes meng er het ijzerkuid onder samen met enkele druppels citroensap.

Afwerking

Vul er de glazen mee, verdeel de gedroogde meringue op en werk af met de luchtige mascarpone mousse.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie