Bijgerechten
Voorgerechten

6 personen


10 min


Voor de Pesto

  • Salie blaadjes: kleine bussel
  • Basilicum blaadjes: kleine bussel
  • Rucola: kleine bussel
  • Pijnboompitten (geroosterd): 20g
  • Olijfolie: 6 eetlepels
  • Knofloop: 1 teentje
  • Parmezaan: 20g
  • Citroensap: 2 eetlepels


Voor de afwerking

  • Verse vijgen: 12st
  • Suiker: 4 koffielepels
  • Prosciutto: 12 sneetjes
  • Flatbreads: 6st
  • Rucola: kleine bussel
 

Flatbread met PESTO en prosciutto Toegevoegd door: Kenwood

 

Doe de ingrediënten in de chopper, monteer deze achteraan op de hoge snelheidsuitgang van de keukenmachine en pulseer tot de ingrediënten een ruwe pesto vormen. De pesto mag niet te zacht worden.

Laat de oven voorverwarmen tot 200°C.

Leg de vijgen (die je in kwartjes snijdt) op de bakplaat en bestrooi deze met suiker.  Grill deze gedurende 2 minuten tot ze zacht worden en licht gekleurd zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat de vijgen afkoelen.

Grill de flatbreads kort langs beide kanten, tot ze warm en licht gekleurd zijn.

Verdeel één eetlepel pesto over elk flatbread en werk af met de gegrilde vijgen, proscuitto en rucola.

Smakelijk.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie