Amuses
Bijgerechten

18 personen


50 min


Voor de cakes

  • 375g courgettes
  • ½ theelepel curry poeder
  • 1 verse rode chili, ontpit en fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • ½ theelepel verse tijm blaadjes
  • 1 ei, licht opgeklopt
  • 75 ml melk
  • 125 g bloem
  • 1 + ½ theelepel bakpoeder


Voor de topping

  • 4 eetlepels chutney of pikante tomaten dip
  • 125g mozzarella, in kleine blokjes gesneden
 

Courgette cakes Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Rasp de courgettes fijn (met een Food Processor) en voeg nadien toe in een vergiet. Besprenkel met peper en zout.
  • Laat rusten gedurende 20 minuten. Spoel nadien en wring uit met je handen zodat al het water eruit gaat. Leg nadien op keukenpapier om te drogen.
  • Hak de lente-ui, chili, look en tijm fijn in de Food Processor.
  • Plaats de courgettes, curry poeder, chili, knoflook, lente-ui, tijm blaadjes, peper en zout in de kom van je keukenrobot en bevestig de K-klopper.
  • Voeg het ei en de melk toe en meng op snelheid 2-3. Zeef de bloem en het bakpoeder  en meng samen.
  • Voeg een beetje olie toe aan een pan en maak met lepels enkele hoopjes van het mengsel. Bak deze gedurende 3 minuten langs elke kant. In totaal zou je ongeveer 18 cakes kunnen maken.
  • Om de cakes te serveren, verwarm je de oven voor op 200°C. Leg de cakes op een bakplaat en besprenkel met een beetje chutney en een blokje mozzarella.
  • Bak in de oven gedurende 8 – 10 minuten
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie