Hoofdgerechten

4 personen


Geen min


Pistachepesto

  • 150 g rucola
  • 150 g pistachenoten
  • 80 ml olijfolie
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • Peper en zout


Courgettenoodles

  • 900 g à 1 kg courgette (ongeveer 4 stuks)
  • Zeezout
  • 1 tl extra vierge olijfolie
  • 4 el pistachepesto
  • 250 g kerstomaten
  • Optioneel: 20 scampi (5 pp)
 

Courgette noodles met pistachepesto Toegevoegd door: COOKAMEAL

 

Ben je op zoek naar een recept dat perfect past bij een glutenvrij- of koolydraatarmdieet? Dit recept voor courgette noodles met pistachepesto is echt heerlijk!

Het bereiden van de pistachepesto:
1. Doe de pistachenoten, stukjes Parmezaanse kaas en rucola in de blender. Schenk er ten slotte de olijfolie bij.

2. Mix alles tot een gladde pesto. Kruid naar smaak bij met peper en zout. 

Het bereiden van de courgette noodles:

1. Was de courgettes. Maak noodles van de courgette. Ik doe het met mijn mandoline maar je kan ze ook gewoon in lange repen snijden.

2. Bestrooi de courgette noodles met een snufje zeezout.

3. Laat ongeveer 10 minuten uitlekken in een zeef.

4. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan, doe de courgette noodles in de pan en roerbak 2 minuten.

5. Voeg de pistachepesto en de kerstomaatjes toe, roer om en serveer.

Optioneel: serveer met de krokant gebakken scampi.

Kenwood & Cookameal werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie