Hoofdgerechten

1 personen


30 min


  • 1 courgette
  • 50 g speltspaghetti
  • peper en zout
  • 1/4 ui, fijngesnipperd
  • 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml passata
  • 100 g geroosterde kippenblokjes (uit het koelvak van de supermarkt)
  • enkele takjes tijm
  • 3 el geraspte mozzarella
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • enkele blaadjes basilicum
 

Courgettespaghetti uit de oven Toegevoegd door: Stephanie Scheirlynck

 
 

 

Voedingswaarde per persoon:

570 kcal

42 g E

54 g KH

17 g V

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak slierten van de courgette. Als je geen spiraalsnijder hebt, maak je repen met een dunschiller.
  • Laat de courgetteslierten in een vergiet uitlekken nadat je ze met wat zout hebt bestrooid. Dep ze af met keukenpapier.
  • Kook intussen de spaghetti beetgaar.
  • Fruit de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg er de passata en de kippenblokjes aan toe. Kruid met peper, zout en tijm.
  • Meng de saus met de courgetteslierten en spaghetti.
  • Doe in een ovenschaal en bestrooi met de mozzarella en de Parmezaanse kaas.
  • Zet in de oven gedurende 20 minuten. Versier met basilicumblaadjes.

Meer info op www.hetsportkookboek.com 

Fotograaf: Heikki Verdurme

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie