Brood

6 personen


35 min


  • 7 gr gedroogde gist
  • 60 gr suiker
  • 250 ml warme melk
  • 500 gr (patisserie)bloem plus wat extra om te bestuiven
  • Snufje zout
  • 275 gr koude boter


Om te bestrijken:

  • 1 ei, geklopt
  • Pure chocolade met 70% cacao voor de chocoladebroodje
 

Croissants en chocoladebroodjes Toegevoegd door: Kenwood

 
 

 

Het geheim van een heerlijke croissant is goed bladerdeeg. En met wat liefde en tijd is het niet moeilijk om dat te maken. 

  • Doe de gist en 5 gram suiker met wat melk in een kom. Laat dit 3-4 minuten staan tot het begint te schuimen.
  • Doe de bloem, wat zout en de overige 55 gram suiker in de mengkom, bevestig de deeghaak en meng alles op lage snelheid door elkaar.
  • Voeg het gistmengsel en de rest van de melk toe en kneed weer op lage snelheid tot de bloem goed is opgenomen en alle melk is geabsorbeerd. Meng het deeg niet te lang, anders wordt het te stevig.
  • Laat het deeg in de kom een uur op een warme plek rijzen.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit in een grote rechthoekige lap. Rol daarbij telkens in dezelfde lange richting.
  • Verdeel de blokjes boter over het hele oppervlak en vouw het deeg van boven naar beneden in drieën op. Rol het deeg weer uit en leg er opnieuw blokjes boter op. Vouw het deeg weer in drieën op en leg het een nacht in de koelkast.
  • Rol het deeg daarna uit tot een lap van 45 x 15 centimeter en snijd het in driehoeken (van circa 20 x 10 centimeter). Rol het deeg van beneden naar boven op en maak er halve manen van. Laat de croissants nog een uur rijzen.
  • Bestrijk de croissants vervolgens met het geklopte ei en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak de croissants ongeveer 15 minuten in de oven op 220 °C tot ze goudbruin zijn.
  • Om chocoladebroodjes in plaats van croissants te maken, snijd u het deeg in rechthoeken en legt u twee reepjes chocolade naast elkaar in het midden. Vouw de randen naar binnen en maak van de broodjes een rol. Bestrijk de broodjes met het geklopte ei en bak ze net als de croissants.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie