Soepen & sauzen
Voorgerechten

4 personen


40 min


  • 1 ui
  • 500g wortelen
  • 400 g tomaten (5tal verse of een blik gepelde tomaten)
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijn
  • peper & zout
  • 400 g kokosmelk
  • Klontje boter
 

Wortel-tomaat-kokos soep Toegevoegd door: COOKAMEAL

 

Lees hieronder het recept voor een feestelijk soepje.

1. Pel de ui en snij grof.

2. Zet een ruime kookpot op een matig vuur, smelt de boter en stoof de stukjes ui.

3. Pel en kneus de look, laat meestoven met de ui. 

4. Schil de wortels en snij ze in schijfjes. Laat de wortelen enkele minuten meestoven.

5. Voeg nu de in blokjes gesneden tomaat toe en giet de kippenbouillon bij de groenten.

6. Zet het deksel op de pot en laat een 20tal minuten op een zacht vuur sudderen.

7. Mix de soep zeer fijn in de Kenwood Blender Blend-X Pro BLM800WH. Let op: Blend eventueel in 2 keer, maximale hoeveelheid is 1,2 liter.

8. Kruid de soep met komijn, peper en zout. Voeg de kokosmelk toe en roer alles goed om. Warm eventueel terug op voor het serveren.

Tip: serveer je soep in glaasjes voor een feestelijk effect.

Kenwood & Cookameal werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Plaats jouw reactie