Amuses

4 - 8 personen


15 min


 

Feestelijke tapenades Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Zwarte Olijven Tapenade

Voor: 4 - 8 personen

Ingrediënten:

Zwarte olijven: 200g
Kappertjes:  4 eetlepels
Teentjes look: 2st
Ansjovis: 4st
Citroensap: 4 eetlepels
Olijfolie: 4 eetlepels
Zout en peper

Bereidingswijze:

Voeg alle ingrediënten in de mengbeker van de Kenwood Triblade staafmixer. Breng de mixerstaaf onder een kleine hoek in de beker en mix de ingrediënten gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten tot een gladde pasta.

Serveer op toast of gebruik als dip.

Tapenade van gedroogde rode paprika

Voor: 4 - 8 personen

Ingrediënten:

Teentje look: 1 ½
Water: 2 kopjes
Gedroogde rode paprika: 1 kopje
Geblancheerde amandelen: ¼ kopje
Tomatenpuree: ¼ kopje
Olijfolie: 1 eetlepel
Peper en zout
Verse basilicum

Bereidingswijze:

Breng de twee kopjes water samen met de teentjes look aan de kook, en laat even doorkoken gedurende 6-8 minuten. Verwijder de look nadien uit het water en dep droog.

Doe de gekookte look, de gedroogde rode paprika, de geblancheerde amandelen, tomatenpuree, olijfolie, zout en peper in de beker van de Kenwood Triblade staafmixer en mix het geheel tot een gladde pasta.

Plaats de tapenade gedurende enkele uren in de frigo, serveer op kamertemperatuur en werk finaal af met wat verse basilicum. 

 

Tapenade van vijgen en olijven

Voor: 4 - 8 personen

Ingrediënten:

Verse vijgen: 1 kopje
Water: ½ kopje
Zwarte olijven: 45g
Balsamico azijn: 1 eetlepel
Kappertjes: 1 eetlepel
Verse thijm: 2 koffielepels
Verse thijm
Walnoot (stukjes)

Bereidingswijze:

Snij de vijgen in stukjes en breng deze in het water aan de kook, laat doorkoken tot het water volledig is verdwenen en de vijgen zacht zijn. Doe vervolgens de zacht gekookte vijgen in de beker van de Kenwood Triblade staafmixer.

Voeg hieraan de olijven, olijfolie, balsamico  azijn, kappertjes en tijm toe, en mix het geheel tot een grove massa. Er mogen nog stukjes vijg, olijf of kappertjes zichtbaar zijn.

Proef, en voeg indien gewenst peper en zout toe. De tapenade kan  gekoeld bewaard worden tot max 3 dagen.

Serveren op kamertemperatuur.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie