Brood
Cooking Chef

1 personen


Geen min


Voor 1 brood:

  • 350 g harde witte bloem
  • ½ tl zout
  • Zakje van 7 g gedroogde gist
  • 2,1dl lauw water
  • 1el olijfolie


Voor de bovenlaag:

  • 6 verse blaadjes salie
  • ½ rode ui, dun gesneden
  • Grof zeezout of kristalzout
  • Grof gemalen zwarte peper
  • 30 ml (2 el) olijfolie
 

Focaccia Toegevoegd door: Kenwood CLub

 

Focaccia is een Italiaans plat brood. Bak de focaccia in circa 20 - 25 minuten goudbruin en gaar. 

1. Vet een ondiepe ronde cakevorm of een pizzavorm licht in met olie. Doe de bloem, zout en gist in de mengkom. Meng er met de deeghaak op de laagste stand geleidelijk het lauwe water en de olijfolie door tot een zacht deeg.
 
2. Kneed 1 minuut op de laagste stand en 4 minuten op stand 1 tot het deeg glad en elastisch is. Haal de kom van de machine, dek het af met ingevet plastic folie en laat het ongeveer 1 uur op een warme plaats rijzen of tot het deeg in omvang is verdubbeld. Indien je de Cooking Chef keukenmachine met inductie gebruikt, kun je ook de deeghaak verwijderen, de temperatuur op 25ºC zetten, de snelheid op stand 3 en vervolgens het deeg in de machine laten rijzen tot het in volume is verdubbeld. Dit duurt ongeveer 1 uur.
 
3. Kneed het deeg nogmaals 30-60 seconden met de deeghaak op de laagste stand.
 
4. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en vorm een bal. Rol uit tot een cirkel van 25 cm doorsnee en leg in de voorbereide vorm.
 
5. Dek het af met ingevet plastic folie en het laat op een warme plaats ongeveer 20 minuten rijzen of tot het deeg bijna in omvang is verdubbeld. Breng met uw vingertoppen diepe kuiltjes aan in het deeg. Dek af en laat ongeveer 10 minuten rijzen.
 
6. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C/ gasstand 6. Verwijder het plastic folie en bestrooi het met blaadjes salie, rode ui, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bak 20-25 minuten of tot het goudbruin van kleur is. Laat op een rooster afkoelen en serveer warm. 

43211 1 Waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie