Brood

6 personen


80 min


Voor het deeg

  • 350g bloem (voor brood) + extra om te bestuiven
  • 1 eetlepel suiker
  • 1,5 theelepel instant gist
  • ½ theelepel zout
  • 200ml lauw water
  • 2 eetlepels olijfolie


Voor de topping

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel fijngehakte rozemarijn
  • 190g klaargemaakte artisjokken, of 1 blik
  • 100g ontpitte groene olijven
  • 2 takjes rozemarijn, geplukte blaadjes
 

Focaccia met olijven en artisjok Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Meng het water en de olijfolie samen in een kommetje.
  • Voeg de bloem, suiker, gist en het zout toe aan de mengkom van je keukenrobot. Bevestig de deeghaak.
  • Start de machine op minimum snelheid en voeg langzaam het water en de olijfolie toe.
  • Laat de machine draaien gedurende 1 minuut, totdat het deeg mooi samengebonden is. Verhoog dan de snelheid naar 1 en kneed gedurende 5 minuten totdat het deeg een elastische bal vormt.
  • Verwijder de mengkom van de keukenrobot, besprenkel het deeg met een beetje extra bloem en bedek de kom met een vochtige handdoek. Laat rusten op een warme plaats gedurende 1 uur of totdat het dubbel zo groot geworden is.
  • Bevestig de mengkom opnieuw op de keukenrobot en bevestig de deeghaak. Zet opnieuw op minimum snelheid en laat de machine draaien gedurende ongeveer 1 minuut.
  • Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg in 6. Rol elk deel uit in een cirkel van 12cm en plaats voorzichtig op een bakpapier bedekt met bloem. Doe hetzelfde met het andere deeg. Bedek met licht ingeoliede vershoudfolie en laat opnieuw rijzen op een warme plaats, voor ongeveer 20-30 minuten.
  • Meng het  zout, de look, peterselie en rozemarijn samen in een vijzel. Voeg geleidelijk aan de olijfolie toe. Bewaar.
  • Verwijder lichtjes de vershoudfolie van het deeg. Druk met je vingers in de oppervlakte van het deeg om kuiltjes te maken in het deeg. Bedek opnieuw met vershoudfolie en laat 10 – 15 minuten staan.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de vershoudfolie van het deeg en voeg de artisjokken en olijven toe. Lepel ook het bewaarde knoflook/olijfolie mengsel erover.
  • Bak gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie