Cooking Chef
Desserts

8-10 personen


120 min


 

Framboos - Chocolade Toegevoegd door: Kim Truyens - Restaurant De Poorten

 

Stracciatella roomijs
600gr volle melk
225gr suiker
75gr glucose
100gr eigeel
4gr gelatine
300gr room 40%
1 vanillestokje
300gr chocolade

Laat de melk met het vanillestokje en de glucose infuseren op een laag vuurtje. Meng het eigeel met de suiker in de mengkom met de flexiklopper tot de massa wit is. Voeg de warme melk toe en zet de Cooking Chef op kookstand 1en 96°C. Eens de temperatuur van 96°C is bereikt, verlaag je de temperatuur naar 85°C en laat je het nog even mengen. Los er vervolgens de gelatine in op en koel alles dan zo snel mogelijk. Wanneer het mengsel gekoeld is, voeg je de room toe en verwijder je het vanillestokje. Bevestig het ijsbereider accessoire op de Cooking Chef en giet het mengsel erin. Tip: Laat de machine eerst draaien en giet dan pas het mengsel in de kom van de ijsbereider. Wanneer het mengsel niet meer vloeibaar is, voeg je de gesmolten chocolade geleidelijk aan toe terwijl de machine nog in werking is. Plaats tenslotte in de diepvriezer.

Mousse van framboos 
250gr frambozencoulis (gezeefd)
200gr slagroom
50gr honing

Giet de frambozencoulis, de room en de honing in een sifon en zet gaspatronen op de sifonfles.Schud goed en laat de fles in de koelkast staan.

Tulpendeeg
75gr boter
150gr suiker
125gr eiwit
100gr bloem

Doe de malse boter met de suiker in de mengkom en meng met de k-klopper. Voeg de bloem en het eiwit toe en meng tot een glad deeg. Verwarm de oven voor op 180°C. Strijk het deeg uit op een bakmatje en bak totdat het goudbruin is aan de randen. Leg het deeg dan in een vorm als het nog warm is en laat afkoelen. Bewaren doe je best in een luchtdichte doos of blik.

Brownie
80 gr boter
45 gr cacao
225 gr suiker
2 eieren (large)
60 gr zelfrijzende bloem
Snufje zout

Zet de temperatuur van de Cooking Chef op 40°C en laat de boter smelten in de mengkom. Bevestig de flexiklopper en voeg de cacao, suiker en bloem toe. Meng totdat de klonters weg zijn. Doe er dan de eieren en de boter bij en roer tot een gladde massa. Giet het deeg in een ingevette en bebloemde bakvorm en bak het ongeveer 25 min. in een voorverwarmde oven op 180°C tot de massa niet meer aan de priem blijft kleven. Laten afkoelen in de vorm en haal de brownie voorzichtig uit de vorm.

Dresseer!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

lisette 

Zijn er worckshops in de zone ASSE ?1730

Plaats reactie

Plaats jouw reactie