Desserts

4-6 personen


20 min


  • 200g pure chocolade
  • 60ml warm water
  • 3 grote eieren
  • 40g fijne kristalsuiker
 

Chocolade mousse DELUXE Toegevoegd door: KENWOOD

 

Smelt rustig de chocolade samen met het warme water au bain-marie terwijl je regelmatig blijft roeren. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat deze gedurende 2-3 minuten afkoelen alvorens de eigelen eraan toe te voegen.

Voeg de eiwitten toe aan de mengkom van uw keukenmachine en plaats de ballongarde. Klop de eiwitten op gedurende 30-45 seconden tot er zich zachte schuimpieken vormen.

Voeg de suiker, 1/3 per keer, toe aan het opgeklopte eiwit terwijl je de machine laat draaien. Laat de machine draaien tot je een glanzend geheel bekomt.

Plaats het folding accessoire en voeg rustig  de chocolademengeling toe aan de eiwitten. Zet de machine op snelheid 1, en laat de machine de chocolademengeling onder de eiwitten roeren (maximum 60 seconden).

Verdeel de mengeling over verschillende glazen, dek de glazen af met vershoudfolie en laat ze in de koelkast afkoelen gedurende minstens 2 uren.

14321 1 Waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie