Cakes, koekjes en gebak

8 personen


30 min


  • 1 pakje roomkaas (175g)
  • 60g suiker
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl citroenzeste
  • 2 tl vanille extract
  • 2 vellen bladerdeeg (+-230g/stuk)
  • 1 ei
  • frambozenconfituur
  • 32 verse frambozen


Garnering

  • Poedersuiker
 

Frambozentaartjes Toegevoegd door: Cookameal

 
 

 

Bak je graag met je gezin? Heb je een luie zondagnamiddag voor de boeg? Dan is dit receptje ideaal om samen met de kids te maken!

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
  3. Klop met behulp van de garde de roomkaas tot hij zacht is.
  4. Voeg het citroensap, de citroenzeste, vanille en suiker toe
  5. Klop tot een egale homogene massa.
  6. Snij nu 8 viekanten uit het bladerdeeg* en verdeel de vierkanten over je bakplaat.
    Let op: Laat voldoende ruimte, ze mogen elkaar niet raken.
  7. Schep in het midden van elke vierkant een grote eetlepel van het roomkaasmengsel.
  8. Druk het mengsel plat tot een cirkel.
  9. Doe een klein schepje frambozenconfituur op het mengsel.
  10. Plaats per gebakje 4 frambozen bovenaan.
  11. Snij nu de hoekjes van de vierkanten in, zorg dat je het roomkaasmengsel niet raakt.
  12. Plooi de hoekjes naar het midden en druk zachtjes aan.
  13. Meng het ei met 1 el water en klop los
  14. Smeer het mengsel met een bakborstel over het deeg
  15. Schuif de taartjes de oven in en laat ze 15 min bakken

Serveer op kamertemperatuur met een beetje poedersuiker

* ongeveer 5x5, gebruik een uitsteekvorm

Kenwood & Cookameal werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten! 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie