Cakes, koekjes en gebak
Desserts
8 - 10 personen
90 min
Voor het deeg
Voor de vulling
Voeg de bloem, boter en het zout voor het deeg toe aan de kom van de MultiPro Compact food processor. Bevestig het hakmes en meng via de pulse functie totdat het mengsel een textuur van broodkruimels heeft. Voeg vervolgens het ei toe en 50ml ijskoud water. Meng opnieuw totdat het deeg de vorm van een bal krijgt. Bestuif je werkblad met een beetje bloem en leg het deeg hierop. Kneed het deeg rustig. Vorm een cirkel, pak het deeg in in vershoudfolie en zet in de koelkast gedurende 30 minuten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de kom van de MultiPro Compact food processor proper en voeg het amandelpoeder, de pistachenoten en het zout toe. Meng totdat je een zandige structuur krijgt. Zet het mengsel over in een andere kom en zet aan de kant.
Voeg de boter en suiker toe aan de kom van de food processor. Zet op een medium snelheid gedurende 3 – 5 minuten, totdat het mengsel zacht is. Voeg het ei toe en meng opnieuw gedurende 1 minuut. Voeg nadien het citroensap en het mengsel van de pistachenoten en amandelpoeder toe. Meng alles samen tot een pasta.
Haal het deeg uit de koelkast. Besprenkel het deeg met bloem en rol het uit tot een cirkel op een bakpapier.
Leg het bakpapier op een bakplaat. Voeg het pistache/ frangipane mengsel toe in het midden van de cirkel. Laat een rand van 5cm over. Leg de gesneden perziken over het frangipane mengsel. Vouw de kanten over de perziken naar het midden toe en vorm een schelp zodat alle ingrediënten mooi binnen blijven.
Beschilder alles met de gesmolten boter en besprenkel met de rietsuiker.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten, totdat het deeg goud en krokant is.