Soepen & sauzen
Vis

4 personen


40 min


  • 500 g garnaalkoppen
  • 50 g wortel
  • 50 g ui
  • 40 g witte selder
  • 50 g aardappel
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 dl cognac
  • 100 g zure room
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 100 g gepelde garnalen
 

Garnaalsoep met bieslookroom Toegevoegd door: Viki Geunes - Restaurant 't Zilte**

 

Zet de temperatuur op maximum 140°C, op intervalstand 1 met de K-accesoire, verhit 2 eetlepels olijfolie in de mengkom, voeg er de garnaalkoppen aan toe, laat dit gedurende een 8tal minuten lichtjes kleuren, voeg er de fijn gesneden groenten aan toe en verlaag de temperatuur naar 100°C en zet de snelheid op stand 1, laat nog een vijftal minuten stoven en voeg daarna de tomatenpuree  er aan toe.

Laat goed mengen vervolgens voegen we er de cognac aan toe, laat dit zachtjes inkoken en als deze bijna volledig ingekookt is voegen we water toe totdat het geheel ruim onderstaand.  Laat het geheel zachtjes koken nog steeds op stand 1 en 100°C gedurende een twintig minuten. Nadien doen we alles in de glazen blender  en zeven nadien de eventueel overgebleven stukjes eruit.

Smaak de zure room af met peper, zout en enkele druppels citroensap, klop op met de klopper  en spatel er de fijngesneden bieslook onder.

Serveer hier een lepeltje van  samen met de garnalen in de hete soep

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie