Bijgerechten
Hoofdgerechten
Voorgerechten
4 personen
25 min
Leg de amandelen in een kom met water en laat ze gedurende 6 uren weken.
Laat de oven voorverwarmen tot 190°C.
Laat de amandelen uitlekken en doe ze in de chopper van de Kenwood Triblade staafmixer. Voeg hieraan 100ml water, paprikapoeder, look, tahini, citroensap, 2 eetlepels sesamolie, ahornsiroop, tamari en verse koriander toe. Pulseer tot alles grof gehakt en gemengd is. Blend verder tot je een gladde, lepelbare massa bekomt.
Maak een dambordpatroon in het gehalveerde aubergine met een scherp mes. Lepel de mengeling overheen de aubergine tot aan de randen.
Plaats de aubergines op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Besprenkel de aubergines met de sesamzaadjes, een weinig sesamolie en rooster de aubergines in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot de notenmengeling goud kleurt en de aubergine gaar is.
Serveer de aubergines met fijne schijfjes van de chilipeper, lente-uitjes en korianderblaadjes.