Hoofdgerechten
Vis

6 personen


60 min


  • 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 ui, in vieren gesneden
  • 1 knoflookteentje, gepeld
  • 1 el boter
  • 4 el olijfolie
  • 50 g champignons
  • 25 g gehalveerde walnoten
  • 1 el verse rozemarijn
  • 1 el verse citroentijm
  • 1 kg zeeduivelstaart
  • 2 rode paprika’s, zaadjes verwijderd en overlangs in achten gesneden
  • 1 ui, in 8 partjes gesneden
  • 4 portobello paddestoelen
  • 6-8 babymaïskolfjes
  • 2 el citroensap
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Enkele takjes citroentijm
  • Verse takjes kruiden om mee te garneren (naar keuze)
 

Gevulde en geroosterde zeeduivelstaart Toegevoegd door: Kenwood Club

 

1. Leg het eekhoorntjesbrood in een kom, bedek met heet water en laat 20 minuten weken. Snijd intussen de ui en knoflook fijn met de food processor met het snijmes.

2. Smelt de boter met een eetlepel olie in een koekenpan, voeg de ui toe en fruit de ui ongeveer 5 minuten. Snijd met de food processor de champignons fijn. Voeg deze toe aan de ui en bak ze 2 tot 3 minuten mee. Neem de pan van het vuur.

3. Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken en leg het in de kom van de food processor, samen met de walnoten en de rozemarijn. Hak alles fijn. Voeg het mengsel samen met de takjes citroentijm toe aan het uimengsel in de koekenpan, roer goed door en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasstand 6.

4. Verwijder indien nodig huid of vliesjes van de zeeduivel en fileer de vis door deze langs één zijde van de graat doormidden te snijden. Leg één filet met het snijvlak naar boven, bestrijk met het paddestoelenmengsel en leg de andere filet erop met het snijvlak naar beneden. Bind de filets dicht met keukentouw. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met dikke bodem en schroei de zeeduivel gedurende 2 tot 3 minuten snel dicht. Neem de vis uit de pan en zet apart.

5. Fruit snel de rode paprika, partjes ui en de paddestoelen. Leg het mengsel samen met de maïskolfjes op een bakblik. Leg de zeeduivel er bovenop. Besprenkel met het citroensap en de resterende olie en strooi er wat peper en zout en de takjes tijm overheen. Bak de zeeduivel 20 minuten of tot de vis gaar is. Bedruip elke 10 minuten met het vocht.

6. Verwijder voor het serveren het keukentouw en schep de zeeduivel samen met de geroosterde groenten op een voorverwarmde serveerschaal. Garneer naar keuze met extra kruiden.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie