Cakes, koekjes en gebak

12 personen


45 min


  • 50g havermout
  • 50g amandelen
  • 50g pecannoten
  • 100g walnoten
  • 200g ontpitte dadels, 10 min laten weken in warm water en dan laten uitlekken
  • 100g cacao of cacao poeder
  • 100g natuurlijk gezouten amandelboter (of pindakaas)
  • 100g nectar van agave, esdoornsiroop of honing
  • 50g gesneden abrikozen
 

Gezonde granola snackrepen Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Leg de havermout en pecannoten op een bakplaat en plaats in de oven gedurende 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn. Wanneer dit afgekoeld is, plaats je het in een mengkom en bewaar.
  • Bevestig het mes op de Food Processor.
  • Voeg de walnoten toe aan de mengkom en gebruik de pulse functie van de Food Processor om de noten fijn te hakken.
  • Voeg de dadels en cacao toe aan de kom en gebruik opnieuw de pulse functie om alles fijn te malen.
  • Voeg toe aan de mengkom en meng met de havermout, noten, amandelen, abrikozen. Meng alles samen.
  • Voeg de honing en amandelboter toe in een kleine pan en zet op een laag vuurtje gedurende 2 – 3 minuten tot het beslag lopend is.
  • Voeg het honing en amandelmengsel toe aan de kom samen met de andere ingrediënten. Meng goed samen.
  • Neem een bakvorm van 25cm op 30cm en bedek met bakpapier. Voeg de snackreep mix toe en duw aan.
  • Plaats in de frigo en laat gedurende 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Wanneer de reep hard geworden is, kan je de 12 repen snijden.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie