Cakes, koekjes en gebak
Desserts

12-16 personen


45 min


Voor de Cake

  • Ongezouten boter: 200g
  • Bruine suiker: 300g
  • Eieren (groot): 3st
  • Zelf rijzende bloem: 350g
  • Karnemelk: 200ml
  • Amandelpoeder: 50g
  • Citroensap: 1 eetlepel
  • Gemberpoeder: 3 koffielepels
  • Kaneelpoeder: 2 koffielepels
  • Kruidnagel poeder: ½ koffielepel
  • Bakpoeder: 1 koffielepel
  • Zout: 1 koffielepel
  • Keukenstroop (Black Treacle): 2 eetlepels
  • Opgelegde gember: 6st


Voor de botercrème - Voor de koffiesiroop - Voor de Kerstbomen

  • Voor de botercrème
  • Zachte ongezouten boter: 250g
  • Poedersuiker: 500g
  • Gemberpoeder: 1 koffielepel
  • Vanille extract: 2 koffielepels
  • Gembersiroop: 2 eetlepels
  • Platte kaas: 280g
  • Voor de koffiesiroop
  • Oploskoffie: 3 eetlepels
  • Poedersuiker: 75g
  • Voor de Kerstbomen
  • Groen smeltsnoep: 200g
  • Chocolade stokjes: 15st
  • Mengeling eetbare sprinkels
  • Eetbare glitterspray
  • Kokosvlokken
 

Gingerbread Latte Cake Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Bereidingswijze:

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.

Vet 2 bakvormen met een diameter van ongeveer 20cm in.

Doe de bloem, gemberpoeder, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, bakpoeder en zout in de mengkom van de Kenwood keukenmachine. Mix vervolgens met behulp van de K-klopper de suiker en de gemalen amandelen er doorheen.

 

Voeg de boter in stukjes toe en mix de mengeling op gemiddelde snelheid tot je het uitzicht van broodkruim bekomt. Voeg vervolgens de eieren 1 na 1 toe. Voeg daarna de keukensiroop, karnemelk en fijngehakte opgelegde gember toe.

Giet de mengeling in de bakvormen en bak gedurende ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake mooi gerezen is en de bovenkant veerkrachtig aanvoelt.

Om de koffiesiroop te maken los je de oploskoffie samen met de suiker op in 5 a 6 eetlepels kokend water. Sprenkel de koffiesiroop vervolgens over beide cakes. Laat daarna de cakes afkoelen in de bakvorm.

 

Voor de botercrème plaats je de K-Klopper en meng je op gemiddelde snelheid de boter en het gemberpoeder tot je een crèmige textuur bekomt.  Zet de keukenmachine op lage snelheid en voeg de poedersuiker kwartje per kwartje toe.

Eens een gladde mengeling wordt bekomen kan je het vanille extract en de gembersiroop toevoegen. Daarna voeg je nog de platte kaas toe en meng je opnieuw tot je een gladde masse bekomt. Laat het geheel afkoelen in de koelkast.

Voor de kerstbomen doe je 200g van het groene smeltsnoep in een kom en laat je dit in de microgolfoven smelten. Roer een keer door elkaar en herhaal het proces tot alles volledig is gesmolten. Doe de gesmolten massa in een spuitzak.

 

Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de chocoladestokjes in verschillende lengten. Laat voldoende ruimte tussen de verschillende stokjes voor het decoreren met de spuitzak. Snij een klein gaatje in de spuitzak en maakt met een zigzag beweging de vorm van een kerstboom bovenop de chocoladestokjes.

Besprenkel met de eetbare glitters voor alles is uitgehard en laat het geheel volledig uitharden op kamertemperatuur.

Snij de beide cakes doormidden zodat je 4 dunne lagen bekomt. Smeer de botercrème tussen elke laag en stapel deze op. Gebruik vervolgens de botercrème om cake volledig dicht te smeren en af te werken.

 

Laat de cake en de resterende botercrème afkoelen voor ongeveer 30 minuten tot deze enigszins is opgesteven.

Met de rest van de botercrème kan de cake nog verder worden afgewerkt zodat je een mooi glad uitzicht bekomt.

Werk af met de kokosvlokken en laat alles nog even afkoelen voor ongeveer een half uur. Plaats de kerstbomen en serveer op kamertemperatuur.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie