Cakes, koekjes en gebak
Desserts

6 tot 8 personen


120 min


Biscuit

  • 170g pure chocolade
  • 3 el sterke koffie
  • 6 eieren
  • 85g fijne kristalsuiker
  • ΒΌ tl zout


Vulling

  • 200g volle room
  • 2 el poedersuiker
  • 2 el Grand Marnier (vervang eventueel door vanille extract)
 

Glutenvrije chocoladerollade Toegevoegd door: Cookameal

 
 

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180° C
  • Smelt de chocolade samen met de koffie op een laag vuurtje
  • Splits de eieren, doe de eierdooiers in de mengkom van je kMix
  • Klop de eidooiers  samen met de suiker wit en romig met behulp van de K-klopper
  • Meng de chocolade al roerend door het eimengsel
  • Klop nu het eiwit stijf, gebruik hiervoor de ballongarde
  • Meng het stijfgeklopte eiwit voorzichtig bij het beslag
  • Giet het beslag op een bakplaat met anti-aanbakmat
  • Strijk het beslag glad
  • Bak 15 minuten in je voorverwarmde oven
  • Haal de biscuit uit de oven en dek hem af met een vel bakpapier
  • Zet er een tweede bakplaat (of een grote snijplank) op en draai om zodat de bovenkant van de biscuit onderaan komt te liggen
  • Snij de randen van de biscuit recht zodat hij straks een mooie rollade vormt
  • Rol de biscuit nu op in het bakpapier en laat afkoelen, zo zal de rol straks niet breken!
  • Klop ondertussen de room, samen met 2 el poedersuiker en 2 el Grand Marnier, stevig op
  • Verwijder het papier en strijk de rol in met een laagje van de room
  • Rol de biscuit op
  • Bestuif hem net voor het serveren met poedersuiker
  • Serveer met fruit naar keuze

Kenwood & Cookameal werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie