Cooking Chef
Hoofdgerechten
Vlees

8 personen


150 min


Voor de dumplings

  • 400g aardappelen, gepeld en gesneden in gelijke stukjes
  • 20g boter
  • 4 eetlepels melk
  • 100g zelfrijzende bloem
  • 4 eetlepels fijn geraspte parmezaanse kaas
  • 4 theelepels fijngemalen peterselie


Voor de Goulash

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1.5 kg gestoofd rundvlees, gesneden in stukjes van 3cm
  • 2 medium ajuinen, gepeld en in 4 gesneden
  • 6 teentjes knoflook, geplet
  • 2 grote wortelen, gepeld
  • 2 grote rode pepers, gesneden in stukjes van 2cm
  • 2 eetlepels zoete paprika
  • ½ theelepel karwijzaden
  • 200g blik van gesneden tomaten
  • 370ml kippenbouillon
 

Goulash van rundvlees met aardappel dumplings Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Aardappel dumplings

  • Voeg 1L water toe aan de mengkom van de Cooking Chef en bevestig het spatdeksel.
  • Zet de Cooking Chef op het kook-programma met de temperatuur op 100°C. Breng het water aan de kook.
  • Voeg de aardappelen voorzichtig toe wanneer het water begint te borrelen. Zet de timer op 10 minuten.
  • Laat de aardappelen uitlekken en voeg opnieuw toe aan de mengkom van de Cooking Chef. Bevestig de flexi-klopper. Voeg boter en melk toe en meng voorzichtig tot je een smeuïg mengsel hebt.
  • Voeg de zelfrijzende bloem, parmezaanse kaas en peterselie toe en zet op snelheid 1 om te mengen. Verwijder het mengsel uit de kom en zet apart.

Goulash

  • Bevestig het mes van de food processor en hak de ajuin en look fijn op medium snelheid.
  • Verwijder het mes en bevestig de groffe snijschijf. Voeg de wortelen toe.
  • Bevestig een propere mengkom op de Cooking Chef. Zet op het “zoete” programma, dan op “hoofdgerechten” en op het “ragout” programma. De machine zal aangeven om het roeraccessoire te bevestigen vooraleer het kan starten.

 

  • P1. Druk op de enter knop om te bevestigen en start het programma. Voeg de olie toe.
  • P2. Voeg het rundvlees toe.
  • P3. Voeg de ajuin, look, wortelen, rode peper, paprika, karwijzaden toe en breng op smaak met peper en zout.
  • P4. Voeg de tomaten en bouillon toe. Stel de kooktijd in op 2 uur.

 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de Goulash in 4 kleine hittebestendige schotels (ongeveer 375ml). Druk aan met gelijke delen van de dumplings, gerold in balletjes. Borstel lichtjes in met olie en bak gedurende 20 minuten tot de dumplings goud zien.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie