Desserts

6 personen


45 min


 

Halloween pompoen cake Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Ingrediënten

Voor de cake

300g zelfrijzende bloem

300g lichtbruine suiker

3 theelepels koekkruiden/ speculaaskruiden

2 theelepels bakpoeder

175g rozijnen

½ theelepel zout

4 eieren, opgeklopt

200g boter, gesmolten

Zeste van 1 sinaasappel

1 eetlepel appelsiensap

500g (gewicht na het pellen) pompoen of butternut (geraspt)

Voor de frosting  

200g zachte kaas

85g boter (zacht)

100g poedersuiker, gezeefd

Zeste van 1 sinaasappel en sap van een halve sinaasappel

Voor decoratie

Lopende honing

Handvol grof gesneden hazelnoten

 

Methode

Verwarm de oven voor op 180°C.

Beboter een bakvorm van 30 op 20 cm en bedek met bakpapier.

Bevestig het Food Processor accessoire met de grove snijschijf op het hoge snelheidsaandrijfpunt van je keukenrobot en rasp de pompoen.  Zet aan de kant.

Voeg de bloem, suiker, kruiden, bakpoeder, rozijnen en zout in een grote mengkom en meng.

Bevestig de K-klopper op je keukenrobot en klop de eieren op samen met de gesmolten boter. Voeg nadien de sinaasappelschil en het sinaasappelsap toe. Voeg nadien langzaam de droge ingrediënten toe. Voeg tot slot de geraspte pompoen toe en mix op middelhoge snelheid.

Voeg het beslag toe in de bakvorm en bak gedurende 30 minuten of tot het goudbruin gebakken is.

Om het glazuur te maken, bevestig je de flexibele klopper op je keukenrobot. Klop de kaas, boter, poedersuiker, zeste van sinaasappel en 1 eetlepel van het sap tot een glad beslag. Zet nadien in de koelkast.

Zodra de cake gebakken is, laat je deze afkoelen op een rekje. 

Prik met een spies gaatjes over heel de cake. Besprenkel met de rest van het sinaasappelsap.

Klop de frosting lichtjes los en gebruik een paletmes om de frosting te verspreiden over de cake.

Besprenkel met honing en de hazelnoten.

Je kan de cake tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Haal de cake wel 30 minuten van tevoren uit de koelkast vooraleer het te serveren.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie