Bijgerechten

4 personen


45 min


Voor de basis hummus

  • 150g lichte tahini, goed opgeklopt
  • 2 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 2 citroenen, geperst
  • 380 g kikkererwten
  • 100ml + 2 eetlepels olijfolie
  • Zout


Voor de variaties

  • 1 knoflook, 1 uur op 190°C geroosterd
  • Handvol peterselie
  • 100 g wortelen, geschild en grof gesneden
  • 1 eetlepel harissa pasta
  • 25g gedroogde veenbessen, overnacht ingetrokken
  • 30g walnoten, geroosterd
 

Hummus op 3 manieren Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de wortelen, meng en rooster gedurende 20 minuten op een bakplaat totdat ze net beginnen te kleuren en zacht worden. Verwijder uit de oven en bewaar.
  • Pers de zachte knoflookpasta uit 3 teentjes look van de geroosterde knoflook.
  • Voeg de ingrediënten van de hummus toe aan een grote mengkom: tahini, verse knoflook, citroensap, kikkererwten, olijfolie, zout en 150ml kokend water. Mix met de Triblade staafmixer. Voeg wat extra kokend water toe indien nodig.
  • Verdeel de basis hummus over 3 kommen.
  • Gebruik het mini hakmolen accessoire van uw triblade staafmixer, pulse de geroosterde knoflookpasta samen met de peterselie blaadjes. Meng dit samen met het eerste potje hummus en zet aan de kant.
  • Maak de mini hakmolen proper en voeg de harissa, geroosterde wortelen en 2 eetlepels van het tweede kommetje hummus. Meng samen tot de hummus smeuïg en oranje van kleur ziet. Mix samen met de overige hummus uit het tweede kommetje.
  • Maak de mini hakmolen opnieuw proper en voeg tot slot de veenbessen toe. Mix tot een moes, maar zorg dat het nog niet helemaal smeuïg is. Voeg de geroosterde walnoten toe. Mix totdat de walnoten fijngemalen zijn. Lepel dit mengsel in het derde kommetje van hummus en meng samen.
  • Serveer met rauwe groenten, toast of pitta.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie