Hoofdgerechten

6 personen


15 min


Voor de burgers

  • Kalkoenborstfilets: 500g
  • Komijn: 1 koffielepel
  • Paprikapoeder: 1 koffielepel
  • Oregano: 1 koffielepel
  • Chilipoeder: 1 koffielepel
  • Zout: 1 koffielepel
  • Eieren: 1st
  • Broodkruim: 1 eetlepel
  • Plantaardige olie: 2 eetlepels
  • Hamburgerbroodjes: 4st


Voor de guacamole

  • Avocado (rijp): 1st
  • Kerstomaatjes: 100g
  • Koriander (vers): enkele blaadjes
  • Rode chilipeper (gehakt): 1st
  • Limoensap: 1st
  • Zout en peper
 

Kalkoenburgers Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Monteer de vleesmolen vooraan, aan de trage-snelheidsuitgang van de keukenrobot.
  • Voer de kalkoenfilet (die je in stukjes snijdt) door de vleesmolen en doe de gemalen kalkoenfilet in de kom van de keukenmachine. Monteer de k-klopper op de arm van de keukenmachine. Doe alle kruiden samen met het ei en de broodkruim bij de gemalen kalkoen en laat de machine langzaam draaien op snelheidstand 1 voor enkele minuten tot alle ingrediënten goed onder elkaar zijn gemengd.
  • Verdeel de mengeling in 6 gelijke delen en vorm deze tot hamburgers. Dek de hamburgers af en plaats deze in de frigo.
  • Voor de guacamole  doe je alle ingrediënten in het food processor accessoire. Monteer de food processor op de hoge snelheidsuitgang van de keukenmachine hak het geheel tot guacamole. Zorg ervoor dat de je de guacamole niet te fijn hakt.
  • Verhit de olie in een pan en bak de hamburgers op een middelhoog vuur voor ongeveer 8 minuten aan elke kant. Serveer de hamburgers op de geroosterde hamburgerbroodjes en werk ze af met de guacamole.  
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie