Desserts

6 personen


150 min


 

Kerststol Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Gist mengsel

150ml volle melk

1 theelepel suiker

1 theelepel gedroogde gist

Marsepein

140g gemalen amandelen

140g kristalsuiker

20g poedersuiker

1 medium ei (opgeklopt)

Brooddeeg

325g bloem (voor brood)

½ theelepel kaneel

½ theelepel gemalen kruidnagel

¼ theelepel zout

50g kristalsuiker

100g konfijten

100g gekonfijte kersen

25g amandelschilfers

110g boter, zacht en in blokjes

1 medium ei (opgeklopt)

Glazuur

25g boter, gesmolten

50 – 100 g poedersuiker

Methode

Gist mengsel

  • Bevestig de garde op uw Cooking Chef keukenrobot. Voeg de melk toe aan de mengkom en zet de temperatuur op 36°C. Zet de timer op 8 minuten, roerstand op 0 en zet aan.
  • Wanneer de timer stopt, is de melk lauw. Voeg de melk toe in een kommetje en meng er de suiker en gist onder. Zet aan de kant gedurende 10 – 20 minuten om te laten rusten.

 

Marsepein

  • Bevestig een propere mengkom en de K-klopper. Meng de gemalen amandelen en de suiker samen op een lage snelheid.
  • Voeg geleidelijk aan het ei toe en meng op snelheid 2 totdat een bal zich vormt.
  • Voeg een beetje poedersuiker toe op je werkblad om te voorkomen dat het deeg gaat plakken. Kneed zachtjes het deeg met de hand. Rol met je handen uit tot een rol van ongeveer 20cm lang en zet aan de kant.

Brooddeeg

  • Bevestig opnieuw een propere mengkom en zet de Cooking Chef op het Zoete programma, en nadien op het deeg programma, gevolgd door het brioche deeg programma.
  • Voeg volgende ingrediënten toe zodra het display scherm dit vraagt:

Fase 1: Gist mengsel, bloem, kruiden, zout, suiker en ei
Fase 3: Boter

  • Volg de instructies van het programma voor het rijzen en het kneden.
  • Het deeg is nog redelijk zacht. Voeg heel wat bloem toe op je werkblad en leg het deeg erop. Voeg de konfijt, kersen en amandelschilfers toe met je hand. Zorg ervoor dat deze goed gemengd zijn. Vorm een langwerpige vorm van 20 x 25 cm.
  • Voeg de marsepein rol toe in het midden van het deeg, vouw het deeg om en verzegel de rand.
  • Leg op een bakplaat en bedek met vershoudfolie.
  • Laat staan op je werkblad gedurende 90 minuten en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak gedurende 35 – 40 minuten tot goudbruin.
  • Glaceer onmiddellijk zodra de kerststol uit de oven komt. Borstel de gesmolten boter over de kerststol en zeef de poedersuiker erover. Laat afkoelen op een rekje.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie