Gevogelte

8 personen


40 min


  • 450 g kip, zonder bot en zonder vel, bij voorkeur van de poot, in repen gesneden
  • 2 tl verse bieslook, fijngesnipperd
  • 1 tl zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 el citroensap
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1 ei
  • 50 g broodkruim
  • Worstvorm van gewenste lengte, standaard of klein
 

Kip-, citroen- en bieslookworstjes Toegevoegd door: Kenwood Club

 

1. Plaats de fijne vleesmolenschijf in de vleesmolen en maal het kippenvlees boven de mengkom. Wanneer al het kippenvlees is gemalen, haal je nog een beetje gehakt door de vleesmolen zodat het vlees dat is blijven zitten, wordt weggewerkt.

2. Mix de bieslook, zout, peper, citroensap en citroenrasp, ei en broodkruimels in de mengkom met de K-klopper op de laagste stand.

3. Vervang de vleesmolenschijf en het snijblad door de worstenmaker, maak het uiteinde van de spuitmond nat en bevestig het op de worstvorm. Schep de worstvulling in de vleesmolen en voer het via de vulopening toe.

4. Wanneer alle vulling is gebruikt, draai je de vorm om afzonderlijke worstjes te maken. 

5. Om de worstjes te braden, verhit je een beetje olie in een koekenpan op een matig vuur. Braad ze langzaam in 15 tot 20 minuten (of 10 minuten voor cocktailworstjes) goudbruin terwijl je ze af en toe keert. Je kunt de worstjes ook grillen.

Variatie
Voor worstjes zonder velletje laat je de worstvorm weg. Strooi een eetlepel bloem en sesamzaadjes op een groot bord. Wanneer het worstmengsel uit de vuller komt, leg je het in rechte lijnen op het bord. Rol de worst door het bloemmengsel zodat deze geheel wordt bedekt en snijd de worst in gelijke stukken. Braad ze in een beetje olie.

21321 1 Waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie