Salades
Vegetarisch

4 personen


10 min


  • 325 g witte kool, stronk verwijderd
  • 1 ui, gehalveerd
  • 2 worteltjes, geschrapt
  • 1,5 dl mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 2 el gehakte walnoten
 

Knapperige koolsalade Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Deze knapperige koolsalade is voedzaam en gezond, als lunch, maar ook als maaltijdsalade of als bijgerecht.

1. Plaats de grove raspschijf in de hoge snelheidsrasp. Snijd de kool in grove stukken zodat ze door de vulopening passen, en rasp de kool in de mengkom.

2. Rasp de ui en worteltjes in de kom. Voeg de mayonaise en witte wijnazijn toe en schep alles goed om.

3. Breng royaal op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Dek af en laat een uur intrekken zodat alle smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

4. Schep de salade op een serveerschaal en garneer met de fijngesneden bieslook en de walnoten.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie