Desserts

10 personen


45 min


 

Limoen meringuetaart Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 

Voor de basis

250 g digestive koekjes, gebroken

50 g rietsuiker

100 g zachte boter

1 limoen

Voor de vulling

8 eigelen

800 g gecondenseerde melk

Zeste en sap van 5 limoenen

Voor de meringue

5 eiwitten

250 g kristalsuiker

½ theelepel cream of tartar

 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Plaats de ingrediënten voor de basis in de mengkom van je keukenrobot. Bevestig de k-klopper en laat de machine draaien op minimum snelheid, totdat je een zandig mengsel krijgt. Gebruik een bakvorm met losse bodem en druk het mengsel goed aan, ook langs de randen.
  • Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan apart om te laten afkoelen.  Verlaag de temperatuur van de oven naar 160°C.
  • Voeg de eigelen toe in een propere mengkom. Bevestig de ballongarde en klop op voor ongeveer 1 minuut op snelheid 2. Voeg de gecondenseerde melk, zeste van limoen en limoensap toe en meng opnieuw gedurende 1 minuut op snelheid 1. Voeg het beslag toe aan de bodem met koekjes en maak glad bovenaan. Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal nadien uit de oven en laat afkoelen. Verhoog de temperatuur van de oven naar 190°C.
  • Zorg ervoor dat de mengkom  en ballongarde helemaal proper zijn en bevestig ze op de keukenrobot. Voeg de eiwitten en cream van tartar toe en klop op medium snelheid gedurende drie minuten totdat er zich pieken beginnen te vormen. Laat de machine verder draaien en voeg geleidelijk de suiker toe totdat je een stijve, glanzende meringue hebt.
  • Verdeel de meringue volledig over de limoenvulling.
  • Bak gedurende 20 minuten in de oven, totdat de meringue goud en gebruind ziet op sommige plaatsen.
  • Laat zeker 4 uur afkoelen in de frigo voordat je de taart serveert.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie