Cakes, koekjes en gebak

10 personen


45 min


  • 500 g bloem
  • 50 g verse gist
  • 150 g lauw water
  • 2 eieren
  • 70 g kristalsuiker
  • 200 g parelsuiker
  • 215 g boter (kamertemperatuur)
  • snufje zout
 

Luikse wafels Toegevoegd door: COOKAMEAL

 

Warme wafels met suiker die aan de buitenkant heerlijk karamelliseren tijdens het bakken. Lees hieronder het recept.

1. Zeef de bloem en doe ze in de mengkom van je keukenrobot. Los de gist op in lauw water en giet dit bij de bloem. Voeg ook de eieren, 15 gram boter en de kristalsuiker toe. Meng alles met de deeghaak tot een homogene massa.

2. Doe de rest van de bloem en een snufje zout bij het mengsel. Terwijl je je keukenmachine het zware werk laat doen, voeg je beetje bij beetje de rest van de boter toe. Meng tot een stevig deeg.

3. Laat het deeg nu 15 minuten rusten. Kneed het deeg opnieuw in de mengkom met behulp van je deeghaak. Voeg de parelsuiker toe.

4. Rol het deeg tot een worst. Verdeel in stukken van ongeveer 100 gram. Laat het deeg nog 15 minuten rijzen onder een vochtige handdoek.

5. Bak de wafels 5 a 6 minuten in een voorverwarmd wafelijzer.

Kenwood & Cookameal werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Plaats jouw reactie