Cakes, koekjes en gebak

4-6 personen


20 min


  • 2 eieren
  • 125 gr fijne kristalsuiker
  • 125 gr (patisserie)bloem
  • 125 gr gesmolten boter
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el poedersuiker
 

Madeleines Toegevoegd door: Kenwood

 
 

 
  • Verwarm de oven voor op 190 °C en vet de madeleinevorm in met gesmolten boter. Als u geen madeleinevorm heeft, kunt u ook een bakplaat met bakpapier gebruiken.
  •  Doe de eieren en de suiker in de kom, bevestig de ballongarde en klop op gemiddelde snelheid tot er een gladde, schuimige massa ontstaat.
  • Verwijder de ballongarde en bevestig het spatel-accessoire, voeg de overige ingrediënten toe en meng het geheel op lage snelheid goed door elkaar. Laat het beslag daarna 10 minuten rusten.
  • Vul elke vorm met een eetlepel van het beslag of leg met een eetlepel hoopjes beslag op de met bakpapier bedekte bakplaat en laat daarbij voldoende ruimte tussen de porties vrij.
  • Bak de madeleines 10-12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Haal ze uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Serveer met wat poedersuiker erop
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie