Brood

4 broden / pains - personen


40 min


  • 1 el venkelzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el venkelpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 250 gr (patent)bloem
  • 250 gr maïs/polenta
  • 1 el bakpoeder
  • 50 ml water
  • 1 tl zout
  • 2 eieren, geklopt
  • 250 ml karnemelk
  • 60 gr boter, gesmolten
  • 60 gr fi jne kristalsuiker
 

Maïsbrood met komijn en venkel Toegevoegd door: Kenwood

 
 

 
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een broodvorm in.
  • Rooster de venkel- en komijnzaden in een droge pan tot ze beginnen te ruiken. Bewaar ze tot het moment van gebruik.
  • Doe de bloem, de maïs, het bakpoeder, het venkel- en komijnpoeder, water en zout in de mengkom. Bevestig de deeghaak.
  • Klop de eieren, de karnemelk, de gesmolten boter en de suiker in een aparte kom. Voeg het mengsel toe aan de mengkom en kneed ongeveer 10 minuten op hoge snelheid tot er een klonterig deeg ontstaat.
  • Giet het deeg in een ingevette broodvorm en strooi er de venkel en komijnzaden overheen. Bak het brood ongeveer een half uur in de oven tot het deeg stevig en wat veerkrachtig is. Laat het brood afkoelen op een rooster en eet het als het nog een beetje warm is
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie