Hoofdgerechten
Vegetarisch

6 personen


90 min


Ingrediënten

  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 medium ui
  • 2 medium preien
  • 2 grote tenen knoflook
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel kaneel
  • 400 g blik gesneden tomaten
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 100g gedroogde rode linzen
  • 400g zoete aardappel, geschild en gesneden in stukjes van 1 cm
  • 2 rode paprika’s, ontpit en gesneden in stukjes van 2 cm
  • 400ml warme groentebouillon
  • Sinaasappelschil van 1 sinaasappel, dik gesneden


Om te versieren

  • Verse koriander, grof gesneden
 

Marokkaanse groentestoofpot Toegevoegd door: KENWOOD

 
 

 
  • Maak de ui, prei en look klaar door ze te snijden in de food processor met behulp van de grove snijschijf.
  • Maak de zoete aardappel, paprika en sinaasappelschil klaar en zet aan de kant.
  • Bevestig het roeraccessoire en het roerhulpstuk. Stel de temperatuur in op 120°C, roerstand 4 en voeg de olie toe aan de mengkom.
  • Zodra de temperatuur bereikt is, zal op het scherm “koken” verschijnen. Voeg dan de ui, prei, look en gedroogde kruiden toe. Zet de timer op 10 minuten. Bevestig het antispatdeksel.
  • Voeg nadien de tomaten, linzen, zoete aardappel, kikkererwten, paprika, sinaasappelschil en bouillon toe. Verlaag de temperatuur tot 98°C, roerstand 3 en zet de timer op 60 minuten.
  • Kijk hierna of de zoete aardappel doorkookt is. Laat indien nodig nog langer koken.
  • Verwijder de mengkom van de machine en verwijder de sinaasappelschil.
  • Garneer met verse koriander en serveer met couscous salade.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie