Soepen & sauzen

1 personen


10 min


Voor ½ liter / ¼ liter

  • 6 / 3 eierdooiers
  • 10 ml (2 tl) / 5 ml (1 tl) Dijon mosterd
  • 60 ml (4 el) / 30 ml (2 el) water
  • 7,5 ml (1½ tl) / 3,5 ml (¾ tl) zout
  • 15 ml (1 el) / 7,5 ml (½ el) citroensap
  • 45 ml (3 el) / 22,5 ml (1½ el) witte wijnazijn
  • 225 ml / 115 ml olijfolie
  • 225 ml / 115 ml pindaolie
 

Mayonaise Toegevoegd door: Kenwood Club

 

1. Klop de eierdooiers en de mosterd op hoge snelheid in het food processor accessoire of de blender op snelheidsstand 3 tot het mengsel licht en stevig is.
 
2. Voeg terwijl het food processor accessoire (of de blender) nog draait water, zout, citroensap en azijn toe. Voeg vervolgens druppel voor druppel de oliën toe tot de saus dik wordt. Breng indien nodig verder op smaak. 
 
3. Bewaar de saus in een zeer schone bak in de koelkast. 

Variaties:
Aioli 
Voeg aan het begin van het recept 2 teentjes knoflook en een snufje cayennepeper  toe in het food processor accessoire. 
 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie