Amuses
Voorgerechten

20 personen


10 min


  • 200 g wortelsap
  • 20 g eiwit
  • 1 eetlepel pickled gember
  • 30 g sushi-azijn
  • 500 g druivenpitolie
  • Scheutje water
  • Snuifje xantana (voor het niet verwateren)
 

Mayonaise van wortel en gember Toegevoegd door: Bert Castermans | Atelier Noun

 
 

 

Zelf mayonaise maken is veel lekkerder dan mayonaise uit de supermarkt. Probeer zeker ook eens deze mayonaise van wortel en gember. Kenwood-Chef Bert Castermans ging met zijn Kenwood-staafmixer aan de slag en creëerde een mayonaise van wortel en gember om zijn gerechtje extra smaak te geven. 

Bereiding

1. Doe het wortelsap, eiwit, pickled gember en sushi-azijn samen in de maatbeker en mix met behulp van de Kenwood staafmixer goed door zodat de pickled gember fijn gemixt is.

2. Zeef het geheel zodat er geen stukjes in zitten en doe het terug in de maatbeker.

3. Voeg er de druivenpitolie en een scheutje water aan toe, alsook het snuifje xantana maar overdrijf hier zeker niet mee. Mix dit alles samen krachtig op met de staafmixer van beneden naar boven zodat het eiwit opgeblazen wordt.

Tip: Indien de massa nog te dik is, voeg er dan wat water aan toe. Indien de massa te vloeibaar is, voeg nog wat extra olie toe. De hoeveelheid van de pickled gember kies je volgens eigen smaak en de sterkte die je in je mayonaise wilt steken. Een verhoging hiervan kan geen enkel kwaad.

Serveertip: Voor dit gerechtje op de foto hebben we gewerkt met burrata, pompoenchutney en pompoenstructuren.

Kenwood en Bert Castermans van Atelier Noun werken samen aan verrassende recepten. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze site dus houd de receptenpagina goed in de gaten. 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Plaats reactie

Plaats jouw reactie